Expedice zmrzlé tričko

Tato expedice, ač nebyla na první pohled ničím extra zajímavá, se rozhodně zařadí k těm drsnějším. A to z jednoho prostého důvodu. Prakticky jsme nepotřebovali mapu. Raději než na špatnou orientaci v terénu to sveďme třeba na velké množství sněhu, pod kterým nebylo vidět turistické značení 🙂 Sněhu bylo opravdu tolik, že občas se pod ním ztrácely celé stromy. Krom této těžkosti jsme se muselo potýkat také s obrovskou zimou. Real feel teplota nebyla daleko od té skutečné, která se blížila -10°C. Jinak si nedokážu vysvětlit, proč mé propocené tričko stačilo zmrznout v led během několika vteřin.

Opusťme ale podmínky, které nás provázely po většinu cesty a zaměřme se na lokalitu. Okolí Hostomic není rovina! Stačí se podívat na terénní profil našeho putování a je to jasné. Okolní kopce sice nejsou nijak vysoké, ale stoupání do nich je prudší, než by se zdálo. Naštěstí rychle končí a nahoře vždy následuje odpočinek k občerstvení nebo výměně oblečení za suché. V tento okamžik padaly hlášky typu „kouří se z Tebe“.

Původní plán na 24 km se nám podařilo splnit. Dokonce překročit, když se ukazatel turistické navigace zastavil na 30 kilometrech. Odměnou nám za to byl otevřený hostinec v Hostomici, kde jsme strávili poslední půlhodinu před zpět domů.

EIN: 6

 

>

Příspěvek byl publikován v rubrice Realizované expedice se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *