Šumava – poslední instrukce

Vážení přátelé, spoluputovníci!

Termín další expedice se nám již kvapem blíží, už jenom třikrát se vyspinkáme a budeme vstávat na výlet vláčkem. Takže základní nutné údaje, abychom se vůbec sešli:

SRAZ

17.6.2011 v 5:55 na Hlavním nádraží u pokladen (jako minule). Jedeme vlakem R752 (nezapomeňme rychlíkový příplatek!) v 6:10 směr Plzeň. V Plzni budeme v 7:50 a další spoj, R669 Junák nám odsud jede v 8:03. Další přestup je ve Strakonicích, v 9:04 a odjezd Os18104 je v 9:09 směr Vimperk. Příjezd tamtéž je plánován na 10:08, pokud vlak nenapadnou banditi nebo zdivočelé koaly.
Mírnou komplikaci vidím v zakoupení jízdenky, neboť zřejmě nemůžeme mít zpáteční (vracíme se později, než za 48 hodin) – pokud jsem mimo jako s rychlíkovým příplatkem, nechám se poučit. Ať tak či tak, navrhuji přenechat zakoupení jízdenek na manažerovi skupiny, Ing. Zdeno Dubnickém. Úhrada kupní ceny bude provedena neprodleně, nejpozději však do 30 minut od odjezdu vlaku z Prahy – a to v hotovosti. Tuto samozřejmost uvádím zejména proto, abychom předešli paradoxu „nuzné lůzy“ – modří vědí, ostatním vysvětlíme.

 

PLÁN VÝPRAVY

…je velmi jednoduchý, takže jen heslovitě:
– vlak do Vimperk
– den 1 trek do Lenora přes prales Boubín
– Lenora kemp stan večeře
– den 2 trek z Lenora přes hvozdy do Jezerní stezka u Plešné jezero
– nouzové nocoviště Plešné Jezero Jezerní stezka stan spát
– den 3 trek od Jezerní stezka do Horní Planá, zde přívoz
– návrat do Praha vlak rychlík (pozor příplatek)
Snaživější již samozřejmě nastudovali výškové profily a mapy trasy vyvěšené na expedičním webu.

 

NUTNÁ VÝSTROJ A VÝZBROJ

Vzhledem k tomu, že tentokrát již nejde o expedici, které by se mohl zúčastnit jakýkoli klikač na počítači nebo studentík bez fyzičky, je nutné připomenout předpoklady zcela nutné pro absolvování expedice bez úhony na zdraví a ztrátách na životech. Velmi všem účastníkům doporučuji zvážit následující vybavení; jako vždy uvedu svou volbu pro inspiraci:
– vhodná obuv, ve které ujdete 20km denně tři dny po sobě (osobně beru nízké trekové boty a sandály)
– batoh pohodlně sedící na zádech, s dostatečným objemem a nosností (já mám svůj Millet Peuterey 40)
– spacák a karimatku (Expediční Myšlenka doporučuje spací pytel Hannah Bike v barvě Cypress)
– stan beru já, ale nebojte se, o čest ho nést vás nepřipravím!
– příslušné oblečení – zejména bych vypíchnul čisté ponožky do stanu na noc (!!!), osobně dále přibalím krátké a dlouhé termotriko, lehkou mikinu, dvoudílné trekové kalhoty
– baterku/čelovku, nůž, vyvíječ ohně; kdo ještě nemá KPZ, je na čase si ji zřídit (brzy bude článek na expedičním webu!)
– hygienické potřeby (kartáček na zuby, ručník; Adam bere zubní pastu; zvažte pouzdro na Vaše optické, ortodontické, dentální nebo jiné pomůcky)
– vaření – osobně beru lihový vařič, Adam bere ešus,
– jídlo – beru jednu 250g plechovku fazolí v tomatě, nějakou paštiku a asi kus suchého salámu, pár tyčinek a kus ovoce a možná nějakou polévku / omáčku v suché formě
– pití – beru camelbak a čutoru, doplníme v Lenoře
– lékařské pomůcky beru já, protože noha stále zahojená není – takže obvazy, dezinfekci, hojivé masti a podobně můžete nechat doma 🙂

 

NÁVRAT

Vracet se budeme z Horní Plané, vlakem s přestupem v Českých Budějovicích (by chtěl žít každý…).
Varianty spojů jsou následující:
Navrhoval bych třetí etapu výpravy směřovat tak, abychom stihli spoj ve dvě nebo ve čtyři, ten poslední už není příliš kompatibilní s pondělním business nasazením.

 

FINANČNÍ OTÁZKA VĚCI

Z ekonomického hlediska se naše třetí výprava od předchozích příliš lišit nebude. Pokud sebou povezete dva tisíce v hotovosti, bude Vám to stačit i na slušné vyhození si z kopýtka v Lenorské putyce. Kdo je ale šetrnější, připraví si:
– cca. 400 kč na vlak tam i zpět
– hrubým odhadem 50 kč na místní hromadnou dopravu (přívoz v Horní Plané) – střílím opravdu od boku, naposledy jsem jel přívozem před 3 lety a platil jsem asi 20 Kč – na Vltavě kousek za Prahou..
– cca. 500 kč na jídlo po celou dobu výpravy

 

SHRNUTÍ

Přátelé, velice se těším na páteční setkání a celou výpravu. Myslím, že opět potvrdíme skvělou formu a všem, kteří původně účast přislíbili a poté odřekli dokážeme, o jak úžasnou expedici a nezapomenutelný zážitek se ochudili.
Doufám jen, že můj výkon neovlivní nepříjemné dosud zcela nezhojené zranění nohy a celá expedice proběhne bez dalších úhon na zdraví.
Se zvoláním ZDAR! se s Vámi protentokrát loučí Náčelník výpravy 03-Šumava a těší se na shledanou.
Marty

>

Autor: Marty

Každá překážka je novou výzvou a jejím překonáním se posuneme o něco dál.
Příspěvek byl publikován v rubrice Budoucí expedice se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Šumava – poslední instrukce

  1. Zdeno napsal:

    Sláva, již jen dnes…odpoledne zabalit a zítra další Myšlenka!

  2. Pingback: V ráji šumavském | Expediční Myšlenka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *