Suunto T3D Black Polished

První expedice jasně ukázala potřebu sportovních hodinek. Státnicové automaty s koženým tahem a motýlkem jsou do přírody nevhodné a tak jsem začal hledat něco nového. Mé oko padlo na sport tester firmy Suunto, konkrétně model T3D v barevné variantě Black Polished. V rámci označení – D  na konci modelové řady značí hrudní pás, přesně DualBelt, který je možné užít jak s hodinkami, tak třeba se stroji v posilovnách (narozdíl od C koncových označení pro ComfortBelt, který je pouze pro hodinky). Varianta BlackPolished je v leštěné povrchové úpravě a místo tradiční spony nabízí motýlka.

Nákup jsem realizoval na http://suuntostore.cz/ , jehož majitelka Mgr. Veronika Vospělová se ukázala jako velice vstřícná, ochotná a dodala mi hodinky v pravdě šibeničním termínu, takže stihly expedici „Německé Ostří“. O té ale jindy.

Obsah balení je střídmý – jsou zabaleny v hezké krabici, kde obsahem jsou samotné hodinky, hrudní pás, vícejazyčný manuál a několik reklamních letáků. Po rozbalení je prvním krokem zkrácení řemenu – samotný řemen je z gumy, ke zkrácení stačí použít nůžky, motýlek zacvakneme standardním způsobem. Doporučuji přesně měřit, po zkrácení řemenu je jedinou cestou k prodloužení nákup nového.

Samotné spojení s hrudním pásem je snadné, párování probíhá automaticky. Hodinky asi nepřekvapí svými funkcemi – po svém majiteli chtějí znát jeho datum narození, váhu, věk, fyzickou zdatnost (pro určení slouží tabulka v manuálu) a pohlaví. Při aktivitách ukazují spálené kalorie, tepovou frekvenci, pásma v kterých se pohybujeme a naši fyzickou zdatnost (v návaznosti na aktuální zátěž). Při kruhovém tréninku umožňují mapovat zátěž v rámci jednotlivých okruhů, stejně tak srovnávají dosažené časy. Musím vytknout útlost manuálu – popisuje pouze základní funkce a nezabíhá do detailů. Možná i proto jsou zatím mé zkušenosti pouze povrchní, leč věřím, že během následujících dnů odhalím více. První dojmy – hodinky se mi líbí, jsou minimálně slušivým doplňkem a k sportovnímu oblečení více-než-sedí :-). Jako sport-tester odhaluji jejich možnosti a v brzké době provedu aktualizaci. 

Zdar všem chronomagorům!>

Autor: Zdeno

Mnoho věcí, které nás v životě potkávají, není možné změnit. Ale vždy můžeme změnit to, jak tyto věci přijmeme a jak se s nimi vyrovnáme.
Příspěvek byl publikován v rubrice Recenze výstroje a výzbroje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Suunto T3D Black Polished

  1. Pingback: V ráji šumavském | Expediční Myšlenka

  2. Pingback: Suunto Core – pravé expediční hodinky? (recenze) | Expediční Myšlenka

Komentáře nejsou povoleny.